Nepostradatelní pomocníci při kojení aneb Co vám doma nesmí chybět?

Kojení je nejen přirozený a takřka zázračný způsob výživy vašeho miminka, ale také důležitý čas pro vytváření hlubokého pouta mezi matkou a dítětem. A protože může být kojení pro mnoho maminek zpočátku náročné, připravili jsme pro vás pár tipů na praktické pomocníky, kteří vám tyto jedinečné okamžiky s vaším děťátkem usnadní a zpříjemní.

kojení

Nepostradatelní pomocníci při kojení 

aneb Co vám doma nesmí chybět?

 

Mnoho novopečených maminek nejspíš potvrdí, že jim kojení zpočátku rozhodně nešlo tak hladce, jak si představovaly. Některé potřebovaly jen čas, odpočinek a možnost naladit se na své miminko, jiným pomohly ověřené a praktické rady laktačních poradkyň a specialistek. My vám ale nyní představujeme praktické pomocníky, díky nimž si kojení užijete v mnohem větší pohodě. Které to jsou?

Kojící polštáře pro mámu i miminko

Kojící polštáře jsou nepostradatelnou součástí výbavičky každé maminky. Jde o speciálně navržené polštáře, které díky svému tvaru a šíři umožní dokonalé podložení děťátka a zajistí tak jeho krmení ve zdravé a ergonomické poloze. A nejen to! Protože se kojení i krmení miminka z láhve často dost protáhne, použití kojicího polštáře příjemně uleví i rukám, krku a zádům maminky

Většina nastávajících maminek si ovšem nemůže kojící a těhotenský polštář vynachválit ještě i v době před porodem - skvěle si s ním totiž podloží bolavé nohy nebo stále se zvětšující bříško. Během okamžiků čekání na miminko si tak dopřejí tolik potřebný odpočinek.

Jaké kojící polštáře najdete na Emiimio?

V Emiimio pro vás šijeme praktické a stylové kojící polštáře, které mají spoustu vychytávek tak, abyste je využila i při mnoha dalších příležitostech než jenom při kojení. V naší nabídce tak najdete 

které jsou ušité z kvalitní 100% bavlny a naplněné hypoalergenním dutým vláknem. Oba druhy polštářů jsou vybavené patentkami, díky nimž je rychle a snadno sepnete a vytvoříte tak miminku pohodlné a bezpečné hnízdečko na spaní a odpočinek. A protože víme, že stylově vyladěná výbavička potěší každou maminku, vybíráme pro vás minimalistické vzory a motivy, které nikdy nevyjdou z módy!mKe každému kojícímu polštáři si navíc můžete vybrat i náhradní povlak, který vám pomůže udržet polštář v čistotě. No a pokud čekáte miminka dokonce dvě, pořiďte si náš kojící polštář pro dvojčata! Ten je navržen tak, aby při kojení zabezpečil vhodnou polohu oběma dětem a ulevil vašim rukám a zádům (a to se s dvojčátky vážně hodí). Není proto divu, že jsou naše kojící polštáře oblíbeným dárkem pro každou nastávající maminku!

 

Kojení bez bolesti

Nejen začátky a první dny kojení mohou být bolestivé, tu a tam může nějaké poranění překvapit i po několika měsících kojení, třeba při prořezávání zoubků. K hojení ran výrazně pomáhají stříbrné kloboučky, které jsou zázračné! Výrazně urychlují hojení a úleva nastává již po pár hodinách. Na drobné ranky je skvělý 100% lanolin (například Purelan), který je přírodní a neobsahuje žádné škodlivé látky pro miminko. Tyto dvě věci se vždy hodí mít doma – nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat!

Mušelínové plenky

Dalším nezbytným must-have, který by ve vaší výbavičce neměl chybět jsou látkové pleny. Těchto praktických pomocníků mívají maminky většinou pěknou zásobu a má to svůj důvod. Během kojení (ale i krmení z lahve) miminko často ublinkne, stejně jako se to stává i během spánku nebo v bdělém stavu na podložce. Látkové plenky tak pomohou předejít ušpinění kojícího polštáře, ale také oblečení maminky či miminka

Naše mušelínové plenky jsou ušity z kvalitní 100% mušelínové bavlny, díky níž jsou velmi jemné a příjemné k pokožce, extra savé a prodyšné. S rozměrem 75×75 cm je po složení můžete použít jako podložku pod hlavičku, ale po rozložení také jaké lehkou letní deku do kočárku nebo zavinovací dečku pro novorozence a malá miminka. 

Oblečení pro pohodlné kojení

Pohodlné oblečení výrazně usnadní proces kojení nejen venku, ale i doma. Ačkoliv existuje spoustu speciálního kojicího oblečení, zkuste nejprve prohlédnout skříň! Často se dá pohodlně kojit v tom, co již máte doma: propínací košile, zavinovací šaty či volný svetr se stanou oblíbenější než kdy dříve! Do čeho ale rozhodně doporučujeme zainvestovat je kvalitní kojicí podprsenka, která vám výrazně proces kojení usnadní.

Slintáček na doma i na výlety

Posledním tipem na pomocníka, kterého každá maminka i miminko ocení, je slintáček! Jak název vypovídá, je navržen k ochraně krku a oblečení miminka před ušpiněním od slin při prořezávání zoubků, ale skvělou službu vám prokáže také při a po kojení.

Ani podložení hlavičky miminka mušelínovou dečkou totiž někdy nezabrání ušpinění oblečení miminka zejména pokud trpí refluxem. Slintáček tak zachytí zbytky mléka a nenechá pokožku miminka vlhkou a zapařenou. 

Kromě toho, že je slintáček praktickým pomocníkem, slouží také jako stylový doplněk oblečení vaší malé holčičky či chlapečka. 

Usnadněte si kojení s Emiimio

Udělejte si kojení pohodlnější a příjemnější s Emiimio! Využijte naše kojicí polštáře, které vám umožní kojit v poloze, která bude příjemná vám i vašemu miminku. Vhodný tvar a šíře polštáře umožní dokonalé podložení děťátka a zajistí tak jeho krmení ve zdravé a ergonomické poloze. A protože kojení i krmení miminka se často dost protáhne, použití kojicího polštáře příjemně uleví i rukám a zádům jeho maminky. Kojicí polštář je zkrátka nepostradatelnou součástí výbavičky každé maminky. 

 

.
.
.
Zpět do obchodu